Sisun nuoret makeaan voittoon

7.3.2020

Sisun nuoret jatkoivat voittokulkuaan kotiottelussa lauantaina. Espoon Palloseura joutui nöyrtymään Sisulle maalirikkaassa ottelussa 12-6. Sisu jatkaa sarjakärjessä ja varmisti itselleen vähintään hopeisen mitalin. Kulta ratkeaa viimeistään ensi sunnuntaina, kun Sisu matkustaa Harjavaltaan paikallisen Kuparikiekon vieraaksi.

Lauantain ottelussa sekä Sisulla että EPS:lla oli mitalinkiilto silmissä. Sisu tavoittelee sarjan voittoa ja espoolaiset pronssimitaleita. Ottelun avausmaalin teki Sisun taitopelaaja Leevi Sarviluoma, Roni Rönkkösen ja Patrik Pohjanvirran syötöistä kuuden minuutin pelin jälkeen. EPS tasoitti ajassa 12:25 ja teki perään johtomaalin. Erän lopulla Sisun Henri Karhu tasoitti pelin 2-2 ja erätauolle lähdettiin tasalukemin.

Vastustaja tuli toiseen erään voimakkaasti ja tekikin aika pian kolmannen maalin. Sisu painosti voimakkaasti vastustajan maalilla, mutta Espoon maalivahti Tomi Hakkarainen kesti tulituksen erinomaisesti. Vasta erän lopulla Sisun Eeli Haikka onnistui maalinteossa Henri Karhun huikealla avustuksella. Siitä aukesi Sisulle maalihana, jonka tuloksena erätauolle lähdettiin Sisun johtaessa 5-3. Sisun maalit tekivät Leevi Sarviluoma ja Aleksanteri Loukojärvi, syöttöpisteille pääsivät Vili Nurmi ja Rönkkönen peräti kahdesti.

Kolmas erä alkoi Sisulta loistavasti; jo 14 sekunnin pelin jälkeen Sisun Miikka Viitaniemi taiteili maalin Sarviluoman ja Nurmen toimiessa syöttäjinä. Sisu johti jo 6-3. Sitten alkoikin painajaismainen jakso:  EPS teki kahdessa minuutissa kolme maalia ja peli olikin yhtäkkiä tasan 6-6. Tässä vaiheessa Sisu otti aikalisän, tilanne oli pakko katkaista. Sisu sai rivinsä kuntoon ja rauhoitti pelin. Vastustaja kävi kuumana, mutta ainoastaan Sisun pelaajille tuomittiin rangaistuksia. Onneksi alivoimista selvittiin ilman maaleja. Sisu hallitsi peliä selvästi koko ajan, mutta vastustaja onnistui yllättävillä vastaiskuilla tekemään maaleja. Onneksi Rönkkönen herätti aktiivisella pelillään joukkuekaverit Ruususen unesta tekemällä Sisun voittomaalin ajassa 46:58. Herätys olikin aikamoinen ja Sisu teki heti perään pari maalia, maalintekijöinä olivat Leevi Sarviluoma ja kapteeni Vili Nurmi. Tilanne oli Sisulle jo 9-6. Vastustaja vihelsi pelin poikki ja otti aikalisän sekä maalivahtinsa pois. EPS:n viimeinen oljenkorsi epäonnistui, kun Sisun Eeli Haikka löi osuman tyhjään maaliin. Viime minuuteilla Loukojärvi ja Sarviluoma tekivät Sisulle vielä kaksi maalia ja Sisu voitti ottelun murskalukemin 12-6.

Sisun pelaajat saivat valtavan pistevyöryn: Leevi Sarviluoma 4+2, Aleksanteri Loukojärvi 2+3, Roni Rönkkönen 1+4, Miikka Viitaniemi 1+3, Eeli Haikka 2+1, Vili Nurmi 1+2, Henri Karhu 1+1, Samu Peltonen +02, Patrik Pohjanvirta 0+1 ja Lari Rintala 0+1.
Santeri Kokkola torjui Sisun maalilla 36 kertaa kun EPS:n kollega torjui 49 kertaa.

- Usko omaan tekemiseen oli vahva ja se ratkaisi pelin meille, kertoi joukkueen vastuuvalmentaja Pekka Pohjanvirta. Peliin lähtö oli haasteellista, koska edessä oli ns. pakkovoitto, mikäli haluamme saavuttaa tavoitteemme eli sarjan voiton. Välillä tilanne näytti ehkä katsomoon haastavalta, mutta me tiesimme, että lopussa kiitos seisoo eli voitto kotiin.

Sisun nuorten mitalin väri ratkeaa viimeistään ensi sunnuntaina Harjavallassa. Sarjan voittaja voi ratketa jo huomenna, jos voittoa tavoitteleva EJL Eurajoelta häviää Paimion Kiekkoseuralle.