Sisun nuoret säilyivät sarjakärjessä

16.2.2020

Sisun nuoret säilyttivät kärkipaikan sarjassaan, vaikka kärsivätkin kirvelevän tappion kotiottelussa lauantaina. EJL Eurajoelta vei jännittävän ja tasaisen ottelun pisteet lukemin 10-8. EJL nousi sarjassa toiseksi ja tasapisteille Sisun kanssa, mutta Sisu on pelannut yhden ottelun vähemmän.

Sisu aloitti ottelun vahvasti ensimmäisessä erässä tehden ottelun avausmaalin jo reilun kolmen minuutin pelin jälkeen. Maalin viimeisteli Jami Oksanen, syöttäjinä Samu Peltonen ja Eeli Haikka. Sisun Leevi Sarviluoma taiteili toisen maalin Santeri Helmisen ja Vili Nurmen syötöistä. EJL avasi erän puolenvälin jälkeen maalitilinsä. Sisu hallitsi peliä lähes koko ajan ja pyöritti kiekkoa vastustajan päädyssä. EJL:n maalivahti torjui Sisun hyökkäykset tehokkaasti. Erätauolle mentiin Sisun johtaessa 2-1.

Toinen erä oli Sisulle vaikea. Sisun Eeli Haikka teki heti erän alkuun maalin Peltosen syötöstä. Sitten EJL aloitti oman maalikimaransa ja Sisun peli pysähtyi. Vastustaja teki alle viidessä minuutissa neljä maalia siirtyen ottelun johtoon 5-3. Sisu otti ajassa 27:08 aikalisän ja yritti rauhoittaa tilanteen. Se näytti auttavan ja Sisu saikin tehtyä maalin, tekijänä Santeri Helminen Sarviluoman syötöstä. Ottelun ensimmäisen jäähyn sai ajassa 33:16 EJL:n pelaaja ja Sisu käytti tilaisuuden tehokkaasti hyväkseen. Puolustaja Jami Salminen veti kiekon vastustajan verkkoon tasoittaen pelin 5-5.

Kolmannen erän alussa Sisun peli lähti taas kulkemaan ja Roni Rönkkönen vei Sisun johtoon Salmisen syötöstä. Ottelu näytti taas luistavan Sisun pillin mukaan. Pian vastustaja sai taas jäähyn ja Sisun tehokas ylivoimamylly pyörähti käyntiin. Miikka Viitaniemi hoiti kiekon maaliin, syöttäjinä Jami Oksanen ja Santeri Helminen. Sisu johti jo 7-5. Sitten alkoi Sisulle murheinen aika: Vastustaja teki reilussa kolmessa minuutissa kolme maalia siirtyen johtoon 7-8. Ensimmäinen maali tehtiin siirretyn rangaistuksen aikana ja kaksi seuraavaa ylivoimalla. Tilanne oli taas kääntynyt toisinpäin. Sisun puolustuksesta hyökkäykseen siirretty Patrik Pohjanvirta tasoitti pelin 8-8 Peltosen syötöstä ajassa 52:30. Sen jälkeen ottelu oli tasaista vääntöä puolin ja toisin ja tasapeli näytti lopputulokselta. Ajassa 59:37 eli 23 sekuntia ennen loppusummeria EJL rankaisi maalilla Sisun virheestä ja johti ottelua 8-9. Sisu otti maalivahdin pois, hävisi aloituksen ja EJL teki vielä yhden maalin Sisun tyhjään maaliin. Ottelu päättyi EJL:n voittoon 8-10. Sisun Santeri Kokkola torjui ottelussa 42 kertaa ja kollega 52 kertaa.

”Ehkä meille teki tällä kertaa hyvää hävitä, kun kevätkauden kaikki muut ottelut on voitettu”, pohti ottelun jälkeen vastuuvalmentaja Pekka Pohjanvirta. ”Valmennus ottaa tästä vastuun, emme pystyneet lukemaan peliä riittävästi ja tukemaan pelaajia ongelmakohdissa”.