Sisun nuoret avasivat kevätkauden voitolla

5.1.2020

Sisun nuoret saivat kevätkauden avausotteluun Jääliikuntakeskus Hakiolle vieraakseen Kuparikiekon Harjavallasta. Sisun peli lähti hienosti liikkeelle heti ensimmäisessä erässä, mutta vastustajat heräsivät taistelemaan sarjapisteistä. Tiukan ottelun voiton vei kotijoukkue Sisu lukemin 7-6.

Ensimmäisessä erässä Sisun peli lähti liikkeelle vauhdikkaasti ja tuloksekkaasti. Puolustaja Jami Salmisen laukaisut olivat terästä ja Salminen vastasi Sisun kahdesta ensimmäisestä maalista, molemmissa oli syöttäjänä armeijan harmaista Sisun vahvuuteen palannut Santeri Helminen ja ensimmäisessä maalissa myös Miikka Viitaniemi. Sisu siirtyi jo erän puolivälissä 3-0 johtoon Eeli Haikan maalilla, syöttäjinä Jami Oksanen ja Casper Honkasalo. Vastustaja heräsi tässä vaiheessa ja teki avausmaalinsa. Erätauolle lähdettiin Sisun johtaessa 3-1.

Toinen erä oli Sisulle vaikea. Heti erän alkuun vastustaja teki ylivoimamaalin, mutta sai peräjälkeen pari jäähyä. Sisu hallitsi ylivoimapeliä, mutta ei saanut maaleja aikaiseksi. Sisun pelaajat sortuivat useaan turhaan jäähyyn, joista vastustaja rokotti tasoittamalla ottelun 3-3. Sisun Casper Honkasalon teki hienon maalin, syöttäjinä ketjukaverit Haikka ja Oksanen. Johtotilanteesta ei kauaa nautittu, kun KuKi tasoitti tilanteen, erätauolle mentiin lukemin 4-4.

Kolmannessa erässä vastustaja näytti karkaavan jo erän alussa tehden johtomaalin ajassa 40:55. Sisun joukkueen kuopus Patrik Pohjanvirta sai vihdoin vastustajan verkon tötterölle, syöttäjinä Roni Rönkkönen ja Iivari Joensuu. Peli oli taas tasan 5-5. Muutaman minuutin päästä Sisun Roni Rönkkönen taituroi hienon läpiajon päätteeksi Sisun johtoon 6-5. Heti perään Sisun tehoketju Haikka-Salminen-Oksanen vei Sisun jo kahden maalin johtoon. Ajassa 53:15 vastustaja pääsi ylivoimalle ja käytti tilanteen hyväkseen kaventaen tilanteen 6-7. Ottelun viimeisellä minuutilla tapahtui paljon: Sisun Haikka sai päähän kohdistuneesta taklauksesta 2+10 min rangaistuksen, vastustaja otti aikalisän ja maalivahdin pois pelaten viimeisen minuutin ilman maalivahtia kuudella pelaajalla neljää vastaan. Sisu kesti loppuprässin ja otti tiukan ja vaikean pelin voiton lukemin 7-6. Sisun maalivahti Santeri Kokkola torjui 42 kertaa ja KuKin maalivahti Mikael Grönstrand 48 kertaa.

Sisu jatkaa sarjaotteluitaan lauantaina 18.1.2020 kun Paimion kiekkoseura tulee vieraaksi Hämeenlinnaan.