Sisun nuoret nousivat kotivoittoon

27.10.2019

Sisun nuoret saivat Jääliikuntakeskus Hakiolle vieraakseen Kuparikiekon Harjavallasta. Sisun peli lähti vaisusti liikkeelle, mutta kolmas erä nosti Sisun voittoon.

Ensimmäisessä erässä Sisun peli oli vaisua eikä yhteispeli sujunut. Vastustaja sen sijaan sai aika helpon näköisesti tehtyä kolme maalia, joten erätauolle lähdettiin KuKin johtaessa 0-3. Toisen erän alussa Sisun avausmaalin teki Jami Oksanen Miikka Viitaniemen syötöstä. Valmennuksen ohjeet syöttämisestä pakeille viivalle tehosivat ja puolustaja Aleksanteri Loukojärvi laukoi Sisun toisen maalin Eeli Haikan ja Vili Nurmen syötöistä. Vastustaja kosti saman tien tekemällä neljännen maalinsa. Toiselle erätauolle lähdettiin KuKin johtaessa 2-4.

Kolmannessa erässä Sisun peli terävöityi ja yhteinen sävel löytyi. Uusi into syttyi Patrik Pohjanvirran huikeasta yhden käden ”Peter Forsberg” -harhautusmaalista, kun Sisu pelasi alivoimalla. Maalin esityön tekivät Roni Rönkkönen ja Iivari Joensuu. Alivoimamaali sytytti joukkueen ja heti Pohjanvirran maalin jälkeen onnistui maalinteossa toistamiseen Jami Oksanen, syöttäjinä Viitaniemi ja Nurmi. Sisun siirsi 5-4 johtoon puolustaja Otto Vuollet, syöttäjänä jälleen joukkueen taitopelaaja Miikka Viitaniemi. Sisun kuudes maali syntyi ylivoimalla, kun pakki Aleksanteri Loukojärvi näytti vastustajalle kovan vetonsa voiman. Maalin syöttivät Viitaniemi ja Casper Honkasalo. Sisun mahtava flow jatkui ja ylivoimalla maalinteon makuun pääsi kapteeni Vili Nurmi, syöttäjinä Pohjanvirta ja Vuollet. Tilanne oli jo Sisulle 7-4. Kahdeksannen maalin taituroi Miikka Viitaniemi syöttäjinään Vuollet ja Leevi Impola. 8-4 näytti jo varmalta voitolta, kun otteluaikaa oli enää jäljellä reilut neljä minuuttia. Vastustaja ei kuitenkaan nukkunut vaan pääsi yllättämään Sisun vielä kahdesti. Loppusummerin soidessa voittolukemat olivat 8-6. Molemmilla maaleilla oli paljon tilanteita ja sutinaa; Sisun maalivahti Santeri Kokkola torjui 43 kertaa ja vastustajan vahti 50 kertaa.

Ottelun pistenikkarit olivat Viitaniemi 1+4, Nurmi 1+2, Vuollet 1+2, Oksanen 2+0, Loukojärvi 2+0, Pohjanvirta 1+1, Rönkkönen 0+1, Joensuu 0+1 ja Honkasalo 0+1. Sisu on sarjassaan seitsemäntenä vain kolme pistettä toisesta sijasta. Sarjan pistepörssin kymmenen parhaan joukosta löytyy Sisun Patrik Pohjanvirta sijalta 9 (6 ottelua 9 pistettä).