Sisu 08 nappasi kaksi otteluvoittoa Jämsässä

28.9.2019

Sisu 08 -joukkue aloitti sarjansa vierasotteluilla Jämsässä voittaen molemmat ottelunsa. Ensimmäisessä ottelussa vastaan luisteli Koillis-Pirkan Kiekko Mäntästä. Sisu hoiti voiton kotiin lukemin 5-3. Toisessa ottelussa Sisu nappasi pisteet kotijoukkue Jämsänkosken Ilvekseltä ottaen voiton 6-4.

Hämeen alue on iso ja pelimatkat välillä pitkiä totesivat Sisu 08 pelaajat ja vanhemmat matkatessaan lauantain aamutuimaan Hämeenlinnasta Jämsään. Ensimmäisessä erässä KPK teki avausmaalin ajassa 6:25. Sisun Tuomas Rekola tasoitti pelin saman tien. Erän puolivälissä vastustaja siirtyi 2-1 johtoon ja erätauolle mentiin KPK:n johtaessa 3-1. Sisu tiivisti puolustusta ja laittoi hyökkäyksiin vauhtia toisessa erässä. Sisun pelatessa alivoimalla ajassa 28:05 Sisun Lauri Lehto karkasi hyökkäykseen ja laukoi Sisulle toisen maalin. Sisu sai maalista puhtia peliinsä ja kolmannen maalin teki Tuomas Rekola Rasmus Narsakan syötöstä. Sisun nousi johtoon ajassa 37:43 Rasmus Narsakan maalilla, syöttäjänä Artur Bilan. Erän puolivälissä KPK:n pelaaja kamppasi hyökkäyksessä luistelevan Santeri Aholan, joka sai vastustajan virheestä rangaistuslaukauksen. Valitettavasti rankkari ei mennyt sisään ja pelitilanne säilyi Sisulle 4-3. Ahola hoiti erän lopulla kiekon vastustajan verkkoon ja näin Sisu otti ensimmäisestä sarjaottelustaan voiton lukemin 5-3. Ilmari Rantakari torjui tyylillä ja taidolla Sisun maalissa 19 kertaa, kun vastustajan veskari sai torjua 28 vetoa.

Toisen ottelun Sisu aloitti vahvasti tehden maalin jo kolmen minuutin pelin jälkeen. Maalin taituroi edellisessä ottelussa maalivahtina pelannut Ilmari Rantakari Santeri Aholan syötöstä. JIlves vastasi tahollaan melko pian tasoittaen ottelun 1-1. Ajassa 7:04 puolustaja Peter Pohjanvirta kikkaili vastustajien ohitse ja laukoi viivalta kiekon vastustajan ”ylämummoon”. Sisu johti 2-1. Sisun vire säilyi; kolmannen maalin laukoi Lauri Lehto Timi Murtosen syötöstä ja neljännen maalin Topi Mäntylä. Erän lopulla Santeri Ahola kuittasi kiekon vastustajan verkkoon alivoimalla. Erätauolle lähdettiin Sisun johtaessa 5-2. Toisen erän maalihanat aukaisi Sisun Ilmari Rantakari Artur Bilanin syötöstä vieden Sisun 6-2 johtoon. Vastustaja sisuuntui ja sai tehtyä Sisun päähän kaksi maalia ja ottelun päätöslukemiksi 6-4. Sisun maalissa torjui tehokkaasti 15 vetoa Jimi Mantere.

Joukkueen toiminta onnistui hienosti tänään, kertoi seuran valmennuspäällikkö Pekka Pohjanvirta. Huolto, valmennus ja pelaajat toimivat saumattomasti yhteen ja joukkueen puolustuspeli oli tiivistä.