Sisu Hockey otti tuplavoiton omassa kotiturnauksessaan

30.4.2019

Sisu Hockeyn 2010- ja 2011- joukkueet järjestivät sunnuntaina kotihallissa turnauksen. Molempien ikäjoukkueiden sarjoissa pelasi kaksi Sisun peliryhmää ja 6 vierasjoukkuetta. Päivän aikana pelattiin yhteensä 32 jääkiekko-ottelua. Sisu 11 -joukkueen peliryhmät ottivat sarjassaan kaksoisvoiton. Sisu 10-joukkueen peliryhmät sijoittuivat sijoille 6 ja 8.

Sisu 11-joukkueen peliryhmät Sisu Valkoinen ja Sisu Punainen pelasivat eri alkusarjan lohkoissa. Sisu Punainen voitti kolmesta alkusarjan ottelusta kaksi; Kiekko-Ahma Jetsin 4-3 ja Kisa-Eaglesin 6-2. Viimeisessä alkusarjan ottelussa voiton vei HPK Oilers 5-1. Sisu Punainen voitti lohkonsa ja varmisti paikan finaaliin. A-lohkossa toiseksi tuli Kisa-Eagles Kangasalta, kolmanneksi Kiekko-Ahma Jets Valkeakoskelta ja neljänneksi HPK Oilers. Sisu Valkoinen voitti kaikki alkusarjan ottelunsa. KooVee kaatui lukemin 9-2, Kiekko-Ahma Canucks 15-1 ja HPK Jets 6-1. Lohkossa toiseksi sijoittui KooVee Tampereelta, kolmanneksi Kiekko-Ahma Canucks ja neljänneksi HPK Jets.

Finaalissa Sisun peliryhmät kohtasivat ja kävivät kovan taistelun kultamitalista. Voiton vei Sisu Valkoiset lukemin 5-2. Maalintekijöinä kunnostautuivat Kydön sisarukset; Miikka ja Erkka tekivät Sisu Punaisten maalit ja Karla teki hattutempun Sisu Valkoisille. Matias Pekkanen viimeisteli Valkoisille vielä kaksi maalia.
Sisun pelaajat saivat kulta- ja hopeamitalit kaulaansa ja pitää palkintopokaalin kotona. Päivän sisukkaimpana pelaajana palkittiin Erkka Kytö ja Vilho Mennala. Kunnioita Peliä -diplomit saivat Eino Peltola ja Matias Pekkanen. Joukkueen valmentajat Tanja Kytö ja Sami Malmsten palkittiin Jääkiekkoliiton Kunnioita Peliä -palkinnoilla. Joukkueenjohtaja Satu Saloranta-Laakso sai Sisu Hockeyn Vuoden Toimihenkilö -pokaalin.

Sisu 10-joukkueen peliryhmät Sisu Punainen ja Sisu Valkoinen urakoivat kumpikin omissa lohkoissaan. Sisu Punainen sijoittui omassa lohkossaan kolmanneksi, Sisu Valkoinen neljänneksi. A-lohkon voitti LeKi Valkoinen Lempäälästä, toiseksi tuli Kisa-Eagles Sininen Kangasalta ja neljänneksi Fortuna Orivedeltä. B-lohkon voitti Kisa-Eagles Valkoinen, toiseksi tuli Pelicans Vääksystä ja kolmanneksi Leki Sininen. Turnauksen voitti LeKi Valkoinen, Kisa-Eagles Valkoinen otti hopeaa ja Kisa-Eagles Sininen pronssia. Sisu Punainen oli kuudes ja Sisu Valkoinen kahdeksas. Sisun sisukkaimman pelaajan palkinnot saivat Rasmus Paajanen ja Rasmus Sottinen. Kunnioita Peliä -diplomit saivat Axel Antin ja Sanni Ananin.
Palkintojen jaon yhteydessä Sisun valmentaja Roni Rönkkönen sai Sisun A-nuorten pistepörssin voittajan pokaalin. Rönkkönen voitti joukkueensa sisäisen pistepörssin jo toisen kerran, ollen koko sarjan pistepörssin ykkönen viime kaudella ja tällä kaudella sijalla viisi.

Sisun joukkueiden kausi on ollut kaikin puolin onnistunut, kertoo seuran valmennuspäällikkö Pekka Pohjanvirta. Pelaajat taidot ovat kehittyneet huimasti ja olemme saaneet uusia innokkaita vanhempia sekä nuoria mukaan valmennustehtäviin, joukkueen toimihenkilöiksi sekä otteluiden järjestelyihin. Sisun joukkueet ovat järjestäneet kauden päätteeksi neljä turnausta, jotka ovat sujuneet järjestelyiltään hienosti.  Tästä on hyvä jatkaa ensi kauden suunnittelua, jatkaa Pohjanvirta.

Kotiturnaus oli samalla kauden päätös molemmille Sisun ikäryhmille. Toiminta siirtyy kesäkaudelle Pullerin ruohokentälle, jossa liikutaan monipuolisesti ja pelataan jalkapalloa. Molemmat joukkueet aloittavat jääharjoittelun elokuun puolivälissä.

SISU FOSIRA-TURNAUKSEN LOPPUTULOKSET

SARJA G-11: 1. Sisu Valk 2. Sisu Pun 3. Kisa-Eagles 4. KooVee 5. Kiekko-Ahma Jets 6. Kiekko-Ahma Canucks 7. HPK Oilers 8. HPK Jets

SARJA G2-10: 1. LeKi Valk 2. Kisa-Eagles Valk 3. Kisa-Eagles Sin 4. Pelicans 5. LeKi Sin 6. Sisu Pun 7. Fortuna 8. Sisu Valk