Sisun päättäjäistunnelmia

1.4.2019

Sisu Hockeyn kiekkokoulun kauden päättäjäisiä vietettiin sunnuntaina Jääliikuntakeskus Hakiolla. Pienet kiekkokoululaiset saivat jäälle seurakseen Sisun ”isot” eli A-nuoret. Jäällä nähtiin pelailua pienissä ryhmissä sekä lopuksi pienten ja isojen välinen ottelu, jonka tietysti pienet voittivat. Tilaisuuden alussa Helena Lehkonen luovutti seuran puheenjohtaja Outi Pohjanvirralle Facebook-arvonnan päävoittona olleen NHL-seura Montreal Canadiensin pelaajan Artturi Lehkosen jääkiekkomailan nimikirjoituksella varustettuna.

Sisun kiekkokouluryhmässä on kauden aikana ollut mukana 40 3-9-vuotiasta lasta. Kiekkokoulussa on harjoiteltu niin jääkiekon lajitaitoja kuin ryhmässä ja ilman omaa aikuista toimimisen taitoja. Ryhmä on harjoitellut syyskuun alusta lähtien kaksi kertaa viikossa ja ottelupäiviäkin on takana neljä. Kolmesti on Valkeakosken Kiekko-Ahmojen kiekkokoulu vieraillut Hämeenlinnassa ja sisulaiset ovat käyneet kerran Valkeakoskella pelaamassa. Kauden päätöstilaisuudessa kaikille kiekkokoululaisille jaettiin mitalit kaulaan ja annettiin kunniakirjat kotiin viemisiksi.

Lapset ovat kehittyneet kaikissa taidoissaan todella paljon kauden aikana, kertoo kiekkokoulun vastuuvalmentaja ja Sisu Hockeyn valmennuspäällikkö Pekka Pohjanvirta. On ollut aivan mahtavaa vuoden tauon jälkeen palata kiekkokoululaisia ohjaamaan. Arjet kiireet ja työasiat unohtuvat jo kun astuu hallin ovesta sisään ja kuulee lasten iloiset tervehdykset, jatkaa Pohjanvirta, jonka valmennusvastuulla ovat Sisun pienimpien lisäksi seuran isoimmat pelaajat eli A-nuoret.

A-nuorten pelaajat saivat jäällä monia ihailevia katseita kiekkokoululaisilta, joille nuoret auttoivat mitalit kaulaan. Nuorten kapteeni Eetu Korkiamäki piti arvokkaan puheen, jossa kiitti joukkuetta hyvästä yhteishengestä ja mukavasta kaudesta. Sisun nuorille jaettiin myös kauden päätösmitalit ja -palkinnot. Pistepörssin voittajapokaalin sai viime kauden tapaan Roni Rönkkönen. Kauden tsempparina palkittiin huikeaa edistymistä ja vahvoja peliotteita kauden aikana näyttänyt Joni Mustiala. Fair Play -palkinnon sai jälleen Leevi Impola. Seuran jääkiekkoteko palkinnon sai Patrik Pohjanvirta, joka on kauden aikana valmentanut sekä kiekkokoulussa että Sisu 10:ssä ja ohjannut Liikuntalukkariryhmää omien harjoitustensa ja peliensä ohessa.

Kiekkokoulu jatkaa toimintaansa kesätauon jälkeen syyskuun alusta. Osa kiekkokoululaisista siirtyi Sisun joukkuetoimintaan mukaan huhtikuun alusta ja jatkaa harjoituksia vielä huhtikuun ajan tutustumalla joukkuetoimintaan ja osallistumalla eskarilaisten turnaukseen Riihimäellä 7.4.2019.