Sisun nuoret kotivoittoon

23.2.2019

Sisun nuorten joukkue sai lauantain kotiotteluun vastaansa Itä-Helsingin Kiekon nuorten aluedivisioonassa. Sisu hallitsi peliä ottelun alusta loppuun vieden voiton lukemin 7-4. Ottelu alkoi tasaisesti ja pysyi maalittomana ensimmäiset 12 minuuttia. Sisun avausmaalin teki Roni Rönkkönen Joe Harlen ja Jami Salmisen syötöstä. Rönkkönen oli päivän tehomies; hän syötti Sisun toisen maaliin jo 14 sekunnin päästä ensimmäisestä häkistä. Maalin viimeisteli Iivari Joensuu ja toinen syöttäjä oli Jami Oksanen. Tehokenttä iski jo puolen minuutin päästä uudestaan; Jooseppi Konttila iski maalin Rönkkösen ja Joensuun syötöstä. Erätauolle lähdettiin Sisun johtaessa 3-0.

Tehokenttä iski heti toisen erän alussa; Konttila ja Joensuu tekivät valmistelutyöt ja Rönkkönen viimeisteli kiekon IHK:n verkkoon. Sisu johti jo 4-0. Vastustaja heräsi ja teki avausmaalinsa ajassa 22:43. IHK sai virtaa avausmaalista ja aloitti painostuksen, se tuotti tulosta ja toinen maali syntyi viiden minuutin jälkeen. Sisu sai nippunsa kokoon ja iski takaisin ajassa 33:35. Ja taas oli tehokenttä asialla, tällä kertaa syöttöpisteet ottivat Rönkkönen ja Vili Nurmi kun viimeistelyn hoiti Konttila. Vastustaja teki vielä erän lopulla yhden maalin, joten erätauolle lähdettiin Sisun johtaessa 5-3.

Kolmas erä alkoi taas Sisun nopealla iskulla ja asialla oli tietysti tehokenttä Joensuu, Konttila ja Rönkkönen. Tällä kolmikolla peli sujui kuin tanssi. IHK onnistui vielä kerran maalinteossa, mutta ei voinut Sisun rynnistykselle mitään. Sisun seitsemännen maalin iski Joni Mustiala Jami Salmisen syötöstä. Sisun tehokkain oli tänään viime kauden pistepörssin voittaja Roni Rönkkönen 2+4, Jooseppi Konttila 2+2, Iivari Joensuu 2+2, Jami Salminen 0+2, Joni Mustiala 1+0, Joe Harle 0+1 ja Jami Oksanen 0+1. Sisun maalilla torjui Santeri Kokkola 47 kertaa kun vastustajan maalivahti Patrik Rautiainen torjui 48 kertaa.

Joukkue oli hyvin valmiina peliin ja päästiin kuskin paikalle ensimmäisessä erässä, kommentoi Sisun valmentaja Niklas Kankkunen. Toinen erä oli vaikea ja vastustaja pääsi peliin mukaan. Viimeiseen erään kasattiin joukot ja hoidettiin voitto asenteella ja työnteolla, jatkoi Kankkunen.

Sisun sarjaottelut jatkuvat ensi lauantaina vierasottelulla Mäntsälässä.