Sisu 07 nappasi voiton Ylöjärvellä

10.2.2019

Sisu Hockey 07-joukkue matkusti Ylöjärvelle E1-sarjan miniturnaukseen. Vastustajaksi luisteli paikallisen seuran Uplakersin kaksi joukkuetta Valkoiset ja Oranssit. Sisun ottelupari Valkeakosken Kiekko-Ahma pelasi ensin molempia joukkueita vastaan, häviten ottelut niukasti 5-3 ja 3-1.

Sisu sai ensimmäisessä ottelussaan vastaan Uplakers Valkoiset. Ottelu oli alusta asti vauhdikas ja Sisun ote peliin hyvä. Joukkue pelasi yhtenäisenä, puolustajat tekivät hyviä, pitkiä avauksia ja hyökkääjät osallistuivat myös puolustukseen. Koko joukkue pelasi yhtenäisenä ja maalivahti Ilmari Rantakari torjui mallikkaasti. Onnen fortuna ei pomputtanut kiekkoa yhtään sisulaisille, mutta suosi monin tavoin vastustajaa. Erätauolle mennessä Uplakers johti 3-0, vaikka Sisu selvästi hallitsi peliä, muttei onnistunut maalien viimeistelyssä. Sen sijaan vastustaja sai täysin ilmaisen maalin, kun kiekko pomppi Sisun puolustajan lavasta Sisun hyökkääjän luistimen kautta Sisun maaliin.

Toisessa erässä Sisun painostus jatkui ja peli oli jatkuvasti vastustajan päässä. Silti vastustaja teki heti erän alkuun neljännen maalin. Sisun painostus jatkui ja tuotti vihdoin tulosta. Upean ylivoimakuvion tuloksena syntyi Sisun ensimmäinen maali ajassa 30.11. Maalin viimeisteli Jaanos Paajanen Tuukka Koivumäen ja Peter Pohjanvirran syötöistä. Sisun toinen maali syntyi heti perään Tuukka Koivumäen huikean yksilösuorituksen tuloksena. Sisu painosti kovaa ja vastustaja joutui ottamaan puolustuspäässä jäähyn, jonka Sisun tehokenttä hyödynsi saman tien. Tuukka Koivumäki ja Jimi Härkönen tekivät esityön ja Paajanen hoiti kiekon vastustajan verkkoon. Sisu oli jo maalin päässä, tilanne oli 3-4. Uplakers pääsi hyökkäämään Sisun alueelle ja laukoi kiekon Sisun maalivahdin suojuksiin. Tuomari vihelsi pelin poikki, mutta sen jälkeen kiekko valui patjoista ja liukui maaliin. Toinen tuomari hyväksyi maalin eikä pelin poikki viheltänyt tuomari pysynyt kannassaan vaan hyväksyi maalin. Uplakers Valkoinen otti voiton lukemin 5-3.

Otteluiden välissä oli vain 10 min tauko, jonka aikana sisulaiset tankkasivat energiaa ja kuuntelivat tarkoin valmentajiensa Thomas Narsakan ja Mikko Härkösen ohjeita. Toisessa ottelussa Uplakers Oranssi sai vastaansa todella voitonnälkäisen Sisun. Ensimmäinen erä oli todella tasainen ja vauhdikas. Erä läheni jo loppuaan, kun viimeisellä minuutilla Sisu avasi maalihanat. Maalin laukoi Tuukka Koivumäki Artur Bilanin syötöstä. Vastustaja rokotti saman tien tehden avausmaalin aivan erän loppuun. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli 1-1. Toinen erä alkoi ikävästi, Uplakers teki toisen maalinsa, kun erää oli pelattu vasta 8 sekuntia. Sisu prässäsi kovaa, mutta kiekot kimposivat tolpista tai vastustajan maalivahti sai ne torjuttua, kunnes Eemeli Ahvenharju sai verkon heilumaan Jaanos Paajasen nappisyötöstä. Sisu tasoitti tilanteen 2-2. Sen jälkeen Sisu sai otteluun todellisen flow:n ja piti kiekkoa hallussaan hienosti. Vastustaja painosti minkä ehti, mutta ei voinut mitään. Sisu vei peliä myös alivoimalla; Tuukka Koivumäki teki upean läpiajon päätteeksi tyylikkään maalin, Sisu johti 3-2. Lukemat taululla säilyivät loppuun asti ja Sisu sai ansaitun voiton ottelusta. Sisun tsempparipalkinnot saivat Artur Bilan ja Tuukka Koivumäki.