Sisun A-nuoret otti kotivoiton

27.1.2019

Sisun A-nuoret kohtasivat lauantaina kotikaukalossa Mäntsälän Jää-Tiikerit. Joukkueet kohtasivat ennen kauden alkua Mäntsälässä ja se päättyi Jää-Tiikereiden voittoon. Sisun joukkuetta on vaivannut loukkaantumissuma ja alisuoriutuminen. Otteluun lähdettiin kokoonpanolla, josta puuttui loukkaantumisen vuoksi kolme kärkikastiin kuuluvaa pelaajaa.

Sisu aloitti ottelun vahvasti ja vauhdikkaasti. Jooseppi Konttila laukaisi Sisulle avausmaalin jo ajassa 2:52. Sen jälkeen Sisu sai kaksi turhaa jäähyä ja vastustaja pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimaa tehden tasoitusmaalin. Sisun hyvä ote jatkui – peli oli hienoa katseltavaa. Se oli vauhdikasta, taitavaa ja näyttävää. Tulostakin syntyi kun Sisu siirtyi johtoon Leevi Sarviluoman maalilla, syöttäjinä Miikka Viitaniemi ja Jami Oksanen. Erän lopussa vastustaja tasoitti, joten erätauolle mentiin lukemin 2-2.

Toinen erä oli Sisulle raskas – kuusi jäähyä ja alivoimalla pelaaminen vei voimia. Ajassa 27:49 vastustaja hyödynsi ylivoimaansa ja siirtyi johtoon 3-2. Sisun pelaajat pystyivät pitämään alivoimalla vastustajan kurissa ja Sisun maalivahti Ville Nurminen torjui tehokkaasti. Vastustajalta sallittiin aika kovia otteita ilman jäähyjä, joten Sisun tasoitusmaali syntyi siirretyn rangaistuksen aikana. Maalin teki häirinnästä huolimatta Jami Oksanen, syöttäjinä Leevi Sarviluoma ja Vili Nurmi. Ottelun jännitys vain tiivistyi; erätauolle lähdettiin taas tasalukemin 3-3.

Kolmas erä alkoi Sisun kannalta ikävästi. Jami Oksanen istui toisen erän lopulla saatua rangaistusta, kun Jää-Tiikerit teki ylivoimamaalin ajassa 40:46. Minuutin päästä Sisu iski takaisin. Oksanen teki jo toisen maalinsa, tällä kertaa syöttöpisteet annettiin kapteeni Eetu Korkiamäelle ja Aleksanteri Loukojärvelle. Ottelun vauhti vaan kiihtyi ja Sisu prässäsi vastustajaa ja hallitsi kiekkoa. Ajassa 49:09 sai vihdoin vastustaja rangaistuksen ja Sisu pääsi pelaamaan ylivoimaa. Sitä ei tarvittu kuin 20 sekuntia kun Sisun tehokas mylly sai kiekon Jää-Tiikereiden verkkoon. Hienon maalin laukaisi Aleksanteri Loukojärvi, syöttäjinä Miikka Viitaniemi ja Vili Nurmi. Ottelun vauhti sen kuin kiihtyi ja vastustaja joutui turvautumaan kampitukseen. Sisun ylivoima oli tehokasta; Loukojärvi ja Sarviluoma tekivät esityön ja Vili Nurmi hoiti kiekon maaliin. Erän lopussa Jää-Tiikerit yrittivät nousua ottamalla maalivahdin pois, mutta Sisu ei antanut periksi. Ottelu päättyi Sisun ansaittuun voittoon 6-4. Sisun tehopelaajat olivat kolmen pisteen miehet Jami Oksanen (2+1), Leevi Sarviluoma (1+2), Vili Nurmi (1+2) ja Aleksanteri Loukojärvi (1+2). Miikka Viitaniemi sai 2 syöttöpistettä, Eetu Korkiamäki yhden syöttöpisteen ja Sepi Konttila maalipisteen.

Joukkueen valmentajat Pekka Pohjanvirta ja Niklas Kankkunen olivat tyytyväisiä Sisun esitykseen. Vihdoinkin pelaajien yhteispeli toimi ja kiekko liikkui liukkaasti pelaajalta toiselle, myhäili Pohjanvirta ottelun jälkeen. Toisessa erässä piti ottaa aikalisä ja rauhoittaa tilannetta. Erätauolla ennen kolmatta erää piti herätellä ensimmäisessä erässä nähty voitonnälkä ja pelin flow näkyviin ja siinä onnistuimme, kertasi Pohjanvirta ottelun kulkua.

Sisun nuorten pelit jatkuvat kotikaukalossa lauantaina 9.2.2019, kun vastaan luistelee Kirkkonummen Salamat.