Sisu Hockey palkitsi jäseniään Jääkiekkoliiton juhlavuoden kunniaksi

20.1.2019

Suomen Jääkiekkoliitto täytti 20.1.2019 kunniakkaat 90-vuotta. Hämeenlinnalainen juniorijääkiekkoseura juhlisti liittonsa syntymäpäivää lauantaina. Seura palkitsi jokaisesta ikäryhmästä ”Sisukkaimman” pelaajan. Aamuyhdeksältä jäällä harjoitteli E1 ja E2 –joukkueet, joista palkittiin Leevi Huuskonen ja Topi Mäntylä. Kymmeneltä jäällä viilettivät Sisun kiekkokoululaiset sekä G-juniorit. Kiekkokoululaisista palkinnon sai Nicklas Lindgren ja G:stä Olli Suvitie. Seuraavat pari tuntia nautittiin Sisun F2:n harjoitusotteluista. Joukkueesta palkittiin Rasmus Paajanen. Aamupäivän aikana palkittiin myös seuran aktiivisia aikuisia. Sisun G-junioreiden joukkueenjohtaja Satu Saloranta-Laakso sai Jääkiekkoliiton Vuoden Seuratoimija palkinnon, E1-joukkueen vastuuvalmentaja Thomas Narsakka Vuoden Tekijä -palkinnon ja E2-joukkueen valmentaja, Sisussa alusta asti monessa luottamustoimessa ollut Juha Lehto palkittiin Suomen Jääkiekkoliiton pronssisella ansiomerkillä.

Päivä huipentui alkuillasta ennen Sisun A-nuorten sarjaottelua. Jääkiekkoliiton Vuoden Juniori palkinnon sai E1-joukkueen pelaaja Jimi Härkönen. Sisun A-nuorista palkittiin pitkän linjan sisulainen Santeri Helminen. Suomen Jääkiekkoliiton pronssinen ansiomerkki luovutettiin ennen ottelun alkua joukkueen valmentaja ja Sisun valmennuspäällikkö Pekka Pohjanvirralle sekä seuran puheenjohtaja Outi Pohjanvirralle. Juhlahetken palkinnot jakoi ja Jääkiekkoliiton tervehdyksen tilaisuuteen toi liiton myynti- ja markkinointijohtaja Lassi Rönkkönen.

Sisu Hockeyn juhlaottelu oli tasainen ja jännittävä. Ensimmäisen erän jälkeen Sisu johti ottelua 2-0 Mustialan ja Salmisen maaleilla. Toisessa erässä Viikingit saivat puhtia peliinsä ja tekivät neljä maalia, Sisun Mustiala yhden. Erätauolle lähdettiin Viikinkien johtaessa 4-3. Kolmannessa erässä Jami Oksanen tasoitti tilanteen 4-4 ja siitä edettiin molempien joukkueiden tehdessä maaleja vuorotellen; Sisun maaleista vastasivat Vili Nurmi ja Leevi Sarviluoma. Sarviluoman maalilla ajassa 57:28 Sisu nousi maalin päähän tasapelistä. Sisu otti riskin ja pelasi kuudella kenttäpelaajalla. Viikingit saivat kiekon Sisun tyhjään maaliin ja ottelu päättyi heidän voittoonsa 8-6.

Sisun A-nuorten joukkueesta oli muutama avainpelaaja poissa loukkaantumisen vuoksi ja varusmiespalveluksessa on tällä hetkellä neljä pelaajaa. Onneksi saimme muutaman varusmiehenkin tänään mukaan otteluun, kertoo valmentaja Pekka Pohjanvirta.

Ottelun jälkeen palkittiin vielä Sisun ja Viikinkien kolme parasta pelaajaa. Sisusta palkinnon pokkasivat erinomaisella peliesityksellään Joni Mustiala sekä Jamit Oksanen ja Salminen.