Sisun nuoret aloittivat kevätsarjan Kirkkonummella

9.1.2019

Sisun A-nuoret pelaavat kevätkauden nuorten aluedivisioonaa Etelän alueella. Ensimmäisessä pelissä lauantaina joukkue kohtasi vierasottelussa Kirkkonummen Salamat.

Ottelun avausmaalin teki ensimmäisessä erässä Sisun Leevi Sarviluoma, syöttäjinä Jami Oksanen ja Roni Rönkkönen. Salamat heräsivät ja tekivät heti perään tasoitusmaalin ja siirtyivät minuutin päästä johtoon 1-2. Ensimmäisen erän lopussa Sisu sai peräjälkeen kaksi jäähyä ja Salamat pääsivät pelaamaan erän lopun kahden miehen ylivoimalla, seurauksena kolmas maali. Erätauolle lähdettiin lukemin 1-3.

Toisen erän puolivälissä Sisu pääsi ylivoimalle ja sama kolmikko hoiti kiekon vastustajan verkkoon: Sarviluoma viimeisteli Oksasen ja Rönkkösen syötöistä tilanteen 2-3. Maali jäi toisen erän ainoaksi, joten erätauolle lähdettiin yhden maalin takaa-ajo asemasta.

Kolmas erä alkoi Sisun jäähyllä – Salamat käytti tilanteen hyväkseen ja teki ylivoimamaalin. Sama toistui uudelleen ja Salamat karkasi jo kolmen maalin johtoon 2-5. Sisu halusi rauhoittaa tilanteen ja otti aikalisän ajassa 50:53. Ajassa 58:04 Sisu otti maalivahdin pois ja pelasi kuudella kenttäpelaajalla. Painostus ei tuottanut tulosta ja Salamat teki viimeisen maalinsa tyhjään maaliin. Ottelu päättyi siis Salaman voittoon 2-6.

Sisun valmentaja Pekka Pohjanvirran mielestä Sisu pelasi yhden kauden parhaimmista peleistään. Ottelun käännekohta olivat turhat jäähyt; vastustaja teki 3 ylivoimamaalia ja yhden tyhjiin. Tasaviisikoin peli oli tiukkaa vääntöä, kertoo Pohjanvirta.

Sisun sarja jatkuu kotiottelulla 19.1.2019 klo 18:15 Jääliikuntakeskus Hakiolla.