Jyrki Rantala Sisu Hockeyn tutor-valmentajaksi

3.10.2018

Suomen Jääkiekkoliiton Hämeen alue on nimennyt Sisun tutor-valmentajaksi Jyrki Rantalan Tampereelta. Tutor-valmentaja nimensä mukaisesti tutoroi ja auttaa seuran valmentajia kehittymään valmentajina.

Tutor-valmentaja Rantala saapuu Sisu Hockeyn vieraaksi maanantaina 22.10.2018. Tarkoituksena on tutustua puolin ja toisin. Rantala vierailee Sisussa noin 4-5 kertaa kauden aikana. Suunnitelmat ja tavoitteet valmennuksen tueksi ovat jo hyvällä mallilla. Sisulla on selkeät tarpeet tutoroinnille. "Haemme koulumaailmasta tuttua yhteisopettajuuden mallia myös jääkiekkoon", kertoo seuran puheenjohtaja Outi Pohjanvirta. Tutor-valmentaja on parhaimmillaan asiantuntija-ohjaaja seuran valmentajille, ei niinkään yksittäisten valmennuskertojen arvostelija tai arvioija. Kokemuspohjainen oppiminen sopii hyvin myös jääkiekon valmentajille.

Jyrki Rantala on oman pelaajauransa jälkeen valmentanut mm. tamperelaista KooVee:n edustusjoukkuetta. Siviiliammatiltaan Rantala on opettajana ammattillisessa oppilaitoksessa Tampereella. Sisu Hockey on tyytyväinen Rantalan valintaan. "Olemme jo viime keväästä saakka odottaneet Jääkiekkoliitolta tietoa, kuka tutor-valmentajaksemme valitaan", kertoo Pohjanvirta. "Erityisesti arvostan Rantalan aikaisempaa valmennuskokemusta ja siviiliammatin tuomaa pedagogista osaamista, sitä tarvitaan."!