Sisun nuorimmat turnauksessa Hämeenkyrössä

28.9.2018

Sisu G11/12 joukkue aloitti pelikautensa Hämeenkyrön Hokkareiden syysturnauksessa sunnuntaina 23.10.2018. Jääharjoituksia Sisun nuorimmalla pelijoukkueella oli takana jo kuukauden verran. Turnauksessa Sisulla oli mukana kaksi kentällistä ja maalivahdit, kokonaisuudessaan yksi joukkue. Pelasimme ensimmäisen ottelun Kiekko-Ahmat  I -joukkuetta vastaan ja toisen pelin HC Nokia mustia vastaan. Viimeinen peli oli taisto Hokkarit Valkoinen -joukkueen kanssa.

Joukkue pelasi ensimmäisen ja toisen pelinsä peräkkäin.  Tämä alkurypistys ei antanut pelaajille yhtään armoa, vaan jääaikaa kertyi koko joukkueelle heti yhteensä 4 x 20 minuutin verran.  Maaleja tehtiin puolin ja toisin, mutta Sisulla oli hiukan sihti hukassa, vaikkakin maalipaikkoja oli mukavasti. Vastustajan nopeat läpiajot tekivät tuhoa Sisun omalla maalilla ja ”ylämummoon” tehdyt kovat vedot olivat maalivahdeille vaikeita jokaisessa ottelussa.  Ensimmäisessä pelissä Aaron Vesaharju pääsi yrittämään maalintekoa, mutta vastustajat osuivat usein Aaronin luistelureitille ikävästi ja katkaisivat hurjan vauhdin h-hetkellä.  Tarpeeksi, kun hän yritti, maalikin sieltä sitten tuli. Ensimmäisessä erässä nähtiin Aaronin kaiken kertova tuuletus joka oli iloa täynnä.

Vilho Mennalan luisteluvauhti oli kovaa koko turnauksen ajan.  Saimme nähdä monta maalipaikkaa joista Vilho myös onnistui ”maalaamaan”. Silja Malmsten rehki tasaisesti läpi koko turnauksen ja näin ollen kuului joukkueen luottopelaajiin.  Erityisesti toisessa ottelussa Jimi Kokkomäki otti haltuunsa pakin paikan ja toimi rohkeasti puolustajan tehtävässä katkaisten vastustajan hyökkäyksen kerta toisensa jälkeen. Hyvä puolustaja muisti myös avata pelin joukkueen hyökkääville pelaajille. Tehopelaaja Miikka Kytö kiemurteli vastustajilta pakoon erinomaisen luistelunsa turvin. Miikkan nopeus ja luistelutaito oli esimerkillistä koko turnauksen ajan.

Jesse Härkönen uurasti totuttuun tapaan ja luisteli monta vastustajan pelaajaa pyörryksiin. Hänellä oli hyviä tilanteita kulmapelaamisessa ja uskoa tehdä omia ratkaisuja kentällä.  Matias Pekkanen paransi koko turnauksen ajan otettaan. Loppua kohti Matiaksesta kuoriutui pesunkestävä Sisulainen. Odotamme innolla Matiaksen seuraavaa peliä ja seuraamme kehitystä ilolla. Harva pelaaja ensimmäisessä pelissään kehittyy niin nopeasti, kuin Matias sunnuntaina.

Olli Suvitie näytti heti kyntensä Hämeenkyrössä ja myös maalihanat aukesivat turnauksessa.  Ollin tekeminen oli vahvaa ja tasaista ja parannusta tuli koko ajan lisää loppua kohden.  Kimi Laakso torju kaksi ensimmäistä peliä maalilla. Hermot pitivät hienosti, vaikka yläkulmat olivatkin vaikeita torjua.

Viimeiseen peliin vaihdettiin maalivahtia ja Jimi otti maalivahdin paikan. Kimi pääsi purkamaan energiaa kentälle ja luistelu maistui hänelle hyvin. Kolmas peli oli joukkueelle helpoin, sillä joukkueet olivat myös ikä- ja kokojakaumaltaan tasaisimmat. Sisu teki kahdeksan maalia viimeisessä pelissä ja oli mukava päättää turnaus näin onnistuneesti.