Sisun B-nuoret voittivat kultaa Hämeenlinnassa

23.4.2018

Sisu Hockey Hämeenlinna järjesti lauantaina tuplaturnauksen: samaan aikaan pelattiin 2010-syntyneiden ja B-nuorten mitaleista. Sisun B-nuoret voittivat kultaa turnauksessaan ja G-ikäryhmässä Sisu sai hopeaa.

B-nuorten turnaukseen osallistui neljä joukkuetta, Sisun lisäksi Kiekko-Ahma Valkeakoskelta, Salamat Kirkkonummelta ja Viikingit Helsingistä. Alkusarjan ensimmäisessä ottelussa Sisu voitti Viikingit selvin lukemin 6-2. Sisun sisukkaimpana pelaajana ottelussa palkittiin Jere Leppänen. Toinen alkusarjan ottelu oli todella tiukka loppuun asti. Finaalipaikan lunasti Kiekko-Ahma noussen lopulta kahden maalin kaulalla voittoon Kirkkonummen Salamista 5-3.

Pronssipelistä tuli pääkaupunkiseudun paikalliskamppailu Viikingit – Salamat. Viikinkien jäähysuma sinetöi Salamien otteen pelistä ja Salamat voittivat pronssia selvin lukemin 8-1. Kultaottelussa oli odotettavissa tiukka paikalliskamppailu Hämeenlinnan ja Valkeakosken välillä. Kauden aikaisemmissa neljässä kohtaamisessa Kiekko-Ahma oli vienyt joka kerta voiton, joten Sisulla oli nyt revanssin paikka. Peli oli alussa tasainen ja ensimmäinen erä päättyi Sisulle 1-0. Toisessa erässä Sisun hyökkääjä Santeri Helminen ketjunsa Leevi Sarviluoma ja Miikka Viitaniemi kanssa oli täysin pitelemätön. Helminen teki ottelussa 4 maalia, Viitaniemi yhden ja Sarviluoma saalisti 4 syöttöpistettä. Maalitaituri Rönkkönen onnistui jälleen maalinteossa samoin ottelun sisukkaimpana pelaajana palkittu Joni Mustiala. Syöttöpisteille pääsivät myös Miikka Viitaniemi (2), Jami Salminen (1), Patrik Pohjanvirta (1), Niko Pajavuori (1) ja Jere Leppänen (1). Sisu hallitsi peliä ja Ville Nurminen torjui hienosti vastustajan hyökkäykset Sisun maalissa. Sisu voitti kultaa lukemin 7-2, sai kultamitalit kaulaansa ja voittopokaali jäi kotijoukkueelle.

Sisu B-nuorten vastuuvalmentaja Pekka Pohjanvirta on tyytyväinen joukkueen kehitykseen. Syyskauden pelituloksia heikensi yhteispelin puute ja sen kehittämiseen panostettiin kauden aikana. Kehitystyö palkittiin, kun joukkue voitti hopeaa Jääkiekkoliiton B-nuorten aluedivisioonassa.