Vanhemman rooli

Juniorijääkiekko on hieno tapa tutustua Suomen suosituimpaan urheilulajiin, hakea vauhtia elinikäiseen liikuntaharrastukseen ja kartuttaa taitoja, joilla pärjää myös kaukalon ulkopuolella. Pieni vähemmistö saa jääkiekosta ammatin, ylivoimaiselle enemmistölle laji tarjoaa elämänmittaisen mahdollisuuden liikkua ja viettää aikaa hyvien ystävien seurassa. Annetaan lastemme valita oma polkunsa itse. Kannustetaan ja tuetaan heitä, näytetään hyvää esimerkkiä ja kunnioitetaan peliä ja sen parissa toimivia ihmisiä.

Jääkiekko on joukkuepeli, jossa harrastetaan, pelataan ja toimitaan yhdessä. Sujuvan yhteistyön avainsana on lajin ja kaikkien sen parissa toimivien kunnioittaminen. Tahallinen vahingoittaminen eli väkivalta, pelaajien tai valmentajien arvosteleminen ja tuomarin solvaaminen eivät kuulu jääkiekkoon. Aikuisten tulee ottaa vastuu omasta ja lastensa käyttäytymisestä ja vaatia sitä myös muilta. Kun jokaisella lapsella on mahdollisuus onnistua ja ylittää itsensä kannustavassa ja iloisessa ilmapiirissä, oppiminen sujuu, itseluottamus kasvaa ja yhteishenki vahvistuu.

Vanhemmille seuratoiminta tarjoaa loistavan mahdollisuuden olla mukana lapsen elämässä sekä tutustua lajiin, lapsen kavereihin ja näiden vanhempiin. Jokainen lapsi ansaitsee vanhempiensa vankkumattoman tuen, kannustuksen ja hyväksynnän onnistumisten tai epäonnistumisten määrästä riippumatta. Jos jokin ihmetyttää tai vanhempi haluaa antaa palautetta seuran tai joukkueen toiminnasta, se tehdään suoraan joukkueenjohtajalle tai seuran puheenjohtajalle. Joukkueen sisäisiä tiedotuskanavia ei käytetä mielipiteiden vaihtoon tai toiminnan arvosteluun, ne on tarkoitettu joukkueen sisäiseen tiedottamiseen. Näin varmisetaan joukkueen toimihenkilöiden työrauha.

Vanhempien roolin kiteyttää osuvasti ns. kolmen koon periaate: kannusta, kuljeta ja kasvata (ja kustanna).