Sisun nuorilla voittoisa viikonloppu

1.3.2020

Sisun A-nuorten joukkue pelasi viikonloppuna kaksi ottelua. Lauantain kotiotteluun saapui vieraaksi Kirkkonummen Salamat. Isäntäjoukkue otti selvän voiton 7-2 Kirkkonummesta. Sunnuntaina Sisu matkasi Eurajoelle EJL:n vieraaksi. Tiukka ottelu päättyi Sisun ansaittuun voittoon 5-4 ja Sisu nousi takaisin sarjan ykköseksi.

Ennen lauantain ottelua Sisu oli pudonnut sarjataulukossa toiseksi, tosin johtava EJL oli pelannut yhden ottelun enemmän. Kirkkonummen Salamat on pelannut Sisun kanssa samassa sarjassa jo muutaman vuoden, ottelut ovat olleet hyvin tasaväkisiä. Edellisen kohtaamisen Sisu voitti Kirkkonummella 5-3.

Ottelun avausmaalin teki Salamat ajassa 3:44. Maali jäi erän ainoaksi. Sisu paineisti kovasti vastustajan maalilla, mutta Salaman vahti Carl Sukanen ei antanut periksi. Sisun maalihanan avasi toisen erän alussa Leevi Sarviluoma, syöttäjinä Roni Rönkkönen ja Patrik Pohjanvirta. Sisun peli rentoutui ja syötöt löysivät perille. Yhteispeli tuotti toisessa erässä yhteensä kuusi maalia vastustajan jäädessä nollille. Kolmanteen erään lähdettiin Sisun johtaessa 6-1. Molemmat joukkueet tekivät yhdet maalit kolmannessa erässä; ottelu päättyi Sisun selvään voittoon 7-2. Ottelun erikoisuutena olivat Sisun kaksi alivoimamaalia saman rangaistuksen aikana, toisen taiteli Juuso Pakkanen ja toisen Miikka Viitaniemi.

Ottelun tsempparipalkinnon ansaitsi todella hienon työn tehnyt Sisun maalivahti Santeri Kokkola 44 torjunnallaan. Sisun pistenikkareina ottelussa olivat Roni Rönkkönen 0+5, Miikka Viitaniemi 2+1, Patrik Pohjanvirta 0+3, Eeli Haikka 2+0, Aleksanteri Loukojärvi 1+1, Juuso Pakkanen 1+0, Leevi Sarviluoma 1+0, Samu Peltonen 0+1 ja Jami Oksanen 0+1.

Sisun sarjapelit jatkuivat sunnuntaina Eurajoella. Paikallinen EJL taistelee Sisun kanssa sarjan kärkipaikasta, joten ottelusta oli odotettavissa tiukka. Joukkueet ovat kauden aikana kohdanneet kahdesti otteluiden päättyessä tasapeliin ja EJL:n voittoon. Ensimmäinen erä oli tiukkaa vääntöä hyökkäysten painopisteen ollessa Sisun päässä. Sisun maalivahti Santeri Kokkola jatkoi lauantain hyvää virettä ja kesti tulituksen. Erätauolle mentiin tilanteessa 0-0. Toisen erän alussa EJL teki ottelun avausmaalin. Sisun Miikka Viitaniemi rankaisi saman tien tasoittamalla pelin, syöttäjinä Rönkkönen ja Sarviluoma. Erän puolivälissä vastustajan pelaaja sai 5+20 minuutin rangaistuksen selästä taklaamisesta ja heti perään poikittaisesta mailasta. Sisu pääsi kahden pelaajan ylivoimalle, joka hyödynnettiin tehokkaasti. Sisun johtomaalin teki Eeli Haikka, syöttäjinä Loukojärvi ja Peltonen. Saman ylivoiman aikana Sisun Miikka Viitaniemi vei Sisun jo 3-1 johtoon. Viitaniemen maalin syöttivät Sarviluoma ja Pakkanen.

Kolmannen erän alkuun Sisun Leevi Sarviluoma sai jäähyn ja vastustaja teki saman tien maalin. Tilanne oli Sisun hyväksi 3-2. Sisu ei antanut periksi ja puolustaja Patrik Pohjanvirta täräytti Sisulle maalin pakkikaveri Juuso Pakkasen syötöstä. Parin minuutin päästä vastustaja pääsi taas maalia lähemmäksi, tilanne Sisulle 4-3. Erän lopulla Sisun Jami Oksanen vei Sisun 5-3 johtoon, syöttäjinä Haikka ja Loukojärvi. Vastustaja otti aikalisän ja maalivahdin pois pelaten kuudella kenttäpelaajalla. Riskinotto onnistui ja EJL teki maalin ajassa 59:45. Sisu otti ansaitun voiton 5-4 ja nousi jälleen sarjan ykköseksi. Sisun maalivahti Santeri Kokkola torjui ottelussa 49 kertaa vastustajakollegalle torjuntoja tuli vain 34 kertaa.

- Pelin ratkaisi tänään kolmoskentän hieno panos. Voittoon tarvitaan kolme pelaavaa kenttää, kertoi vastuuvalmentaja Pekka Pohjanvirta. Sarjan voiton avaimet ovat omissa käsissämme; otteluita on jäljellä vielä kaksi - ne voittamalla kultamitali on meidän.

Sisun nuoret pelaavat ensi lauantaina 7.3 kotihallissa Hakiolla. Sisun vieraaksi tulee Espoon Palloseura. Viimeinen vierasottelu pelataan Harjavallassa 15.3.2020.