Sisu 08 nousi tasapelistä voittoon

9.2.2020

Sisu Hockeyn E1-joukkue pelasi tänään kaksi sarjapeliään Jääliikuntakeskus Hakiolla. Isäntänä otteluissa oli HPK 08. Sisu Hockeyn ensimmäinen ottelu päättyi tasapeliin 1-1 Urjalan Sisukiekkoa vastaan. Toisena pelattu tiukka paikallisottelu päättyi Sisun voittoon 5-4 HPK:sta.

Ensimmäistä ottelua Sisu hallitsi täysin. Peli pyöri lähes koko ottelun ajan Urjalan Sisukiekon puolustuspäädyssä, mutta maalinteko oli Sisulle vaikeaa. Urjalalaisten maalivahti oli kuin muuri, läpi ei päässyt ja ohittaminenkin teki tuskaa. Sisun ainokaisen maalin teki ensimmäisessä erässä Santeri Ahola Miro Saarisen syötöstä. Toisessa erässä USiKi sai helpon näköisesti kiekkonsa Sisun verkkoon ja tasoitti ottelun. Sisun pelaajat jatkoivat pommitustaan USiKin maalissa tuloksetta. USiKin Ilari Kohijoki torjui kahdessa erässä 33 kertaa, kun Sisun Ilmari Rantakarille tuli torjuntoja 8.

Toisen ottelun alku oli Sisulle vaikeaa. HPK:n kenttäpeli ja luistelu oli nopeampaa kuin edellisen ottelun vastustajan, joten Sisun pelaajilla meni jonkin aikaa päästä rytmiin mukaan. HPK lähti otteluun vauhdilla ja näytti Sisulle kaapin paikan siirtyen reilun kuuden minuutin pelin jälkeen jo 2-0 johtoon. HPK:n maalit tekivät Samuel Mononen ja Miska Kanerva, syöttäjinä Aatu Nummela, Aleksi Ijäs ja Lilu Jantunen. Erän puolivälin jälkeen HPK sai jäähyn ja jo 8 sekunnin päästä Sisun avausmaalin teki Santeri Ahola Peter Pohjanvirran syötöstä. Sisu heräsi peliin ja Lenni Ruokonen kavensi tilanteen 2-2, maalin syötti Artur Bilan. Sisu sai jäähyn ja onnistui alivoimalla nousemaan johtoon Lauri Lehdon taidonnäytteellä. Kauaa ei Sisu johtopaikkaa juhlinut kun HPK:n Ossi Leppäaho tasoitti pelin 3-3, syöttäjinä Luka Mansikkaniemi ja Antto Mäyrä. Erätauolle mentiin tasatilanteessa 3-3.

Toisen erän alussa HPK meni johtoon Lilu Jantusen maalilla, syöttäjänä Miska Kanerva. Molemmilla joukkueilla oli halu voittaa; Sisu oli pelannut USiKin kanssa juuri tasapelin ja sitä ennen USiKi oli voittanut HPK:n 3-1. Ottelu oli tasaista vääntöä molemmin puolin, kunnes Sisun yleensä maalivahtina pelaava Ilmari Rantakari onnistui tasoittamaan pelin Ville Suvitien syötöstä. Tilanne siis kutkuttavat 4-4. Sisu onnistui tällä kertaa nousemaan voittoon, voittomaalin teki Lenni Ruokonen, syöttäjinä Aleksi Kuusisto ja Leevi Niemelä.

Sisun tsempparipelaajana palkittiin Lenni Ruokonen.