Sisun nuoret jatkavat sarjakärjessä

2.2.2020

Sisun A-nuorten joukkue jatkaa sarjansa ykkösenä. Ennen viikonlopun kierrosta Sisu johti aluedivisioonan lohkoaan ainoana kaikki ottelunsa voittaneena joukkueena. Viime viikonloppuna Sisu näytti kaapin paikan Kirkkonummen Salamille voittaen ottelun 5-3. Sunnuntain myöhäisillan otteluun Espooseen lähdettiin voitto tavoitteena ja se saatiin. Jännittävien käänteiden jälkeen Sisu otti voiton 7-5 Espoon Palloseurasta.

Sisu aloitti maalinteon ripeästi; ensimmäinen osuma vastustajan verkkoon tuli ajassa 0:23. Maalin teki Jami Oksanen Samu Peltosen ja Leevi Sarviluoman syötöistä. Vastustaja iski takaisin saman tien ja tasoitti ottelun. Espoon Santeri Laine teki joukkueensa avausmaalin ja ensimmäisessä erässä hattutempun eli yhteensä kolme maalia. Laine olikin lainassa Kiekko-Espoon nuorten Mestis-joukkueesta. Ennen ensimmäisen erän loppua Sisu kavensi lukemiin 2-3, kun tällä kertaa Leevi Sarviluoma viimeisteli maalin Jami Oksasen syötöstä.

Toisen erän puolivälissä Sisu pääsi ylivoimalle, mutta ei saanut hyödynnettyä sitä. Tosin heti vastustajan jäähyn päätyttyä Sisun Juuso Pakkanen tasoitti pelin 3-3. Pakkasen maalin syöttivät Peltonen ja Aleksanteri Loukojärvi. Minuutin päästä Sisu otti jäähyn ja vastustaja rankaisi saman tien siirtyen johtoon. Sisulaiset sisuuntuivat ja Patrik Pohjanvirta tasoitti ottelun 4-4, syöttäjinä Roni Rönkkönen ja armeijasta lomalle päässyt Iivari Joensuu. Tehokaksikko Joensuu - Pohjanvirta hoitivat Sisun johtoon 5-4 ajassa 37:08. Vastustajan oli pakko pysäyttää Sisun flow ja he ottivatkin aikalisän. Aikalisä ei tuonut toivottua tulosta; Sisun nuorimpaan kaartiin kuuluva Lari Rintala teki Sisun kuudennen maalin, syöttäjinä Leevi Impola ja Jalmari Niskanen. Erätauolle lähdettiin Sisun johtaessa 4-6.

Kolmas erä alkoi molempien joukkueiden jäähyillä ja Sisu otti aikalisän. Erän puolivälissä EPS sai rangaistuksen ja Sisu ottelun ensimmäisen ylivoimamaalin. Maalin teki Samu Peltonen, syöttäjinä Pakkanen ja Loukojärvi. Tilanne Sisulle 4-7. Espoolaiset ottivat heti perään uuden jäähyn, mutta Sisu tunaroi ja päästi vastustajan tekemään alivoimamaalin. Ajassa 58:47 Sisu joutui alivoimalle, kun Jami Oksanen sai 2+10 minuutin rangaistuksen syynä selästä taklaaminen. Vastustaja otti maalivahdin pois ja pelasi kuudella kenttäpelaajalla. Sisu kesti paineen ja piti maalinsa puhtaana, joten ottelu päättyi Sisun voittoon 7-5. Sisun maalissa torjui Santeri Kokkola 63 kertaa ja kollegat EPS:n maalissa torjuivat 47 kertaa.

”Joukkueen yhteishenki on hyvä ja harjoituksissa on hyvä draivi päällä. Palaset ovat loksahdelleet paikoilleen ja kentälliset toimivat hyvin yhteen. Eetu Korkiamäki on tehnyt hyvää työtä joukkueen valmennuksessa” kertoo joukkueen vastuuvalmentaja Pekka Pohjanvirta. Sisu Hockey johtaa sarjaa neljän pisteen erolla toisena olevaan Espoon Palloseuraan. Sarjan pistepörssin kymmenen kärjestä löytyy Sisu Hockeyn Jami Oksanen (2.), Eeli Haikka (3.), Samu Peltonen (5.) ja Roni Rönkkönen (10.).