Sisu 08 otti tuplavoitot Kangasalla

9.11.2019

Sisu 08 jatkaa sarjassaan hyvällä sykkeellä. Vierasottelussa Kangasalla joukkue kohtasi ensin kotijoukkue Kangasalan Kisa-Eaglesin ottaen selvän voiton 11-4. Toisessa ottelussa vastaan luisteli Tappara, jonka Sisu voitti 5-4.

Ensimmäinen ottelu oli varsin maalirikas. Maalihanat avasi kuuden sekunnin peliajan jälkeen Sisun Santeri Ahola. Ottelun pistekuningas Ahola teki toisen maalin jo viiden minuutin kohdassa Peter Pohjanvirran syötöstä. Tässä vaiheessa kotijoukkuekin heräsi ja teki avausmaalinsa. Kisa-Eagles tasoitti ottelun kahteen kahteen erän puolivälissä ja siirtyi ajassa 15:38 3-2 johtoon. Santeri Ahola toi Sisun tasoihin ja viimeisteli samalla hattutempun, maalin syötti Lauri Lehto. Maali toi puhtia Sisun peliin ja heti perään Sisu tekikin kaksi maalia. Maalit tekivät Vilho Peltotalo Teppo Saaren syötöstä sekä Lauri Lehto. Erätauolle mennessä Sisu johti ottelua 5-3.

Toisessa erässä kaksikko Peltotalo Saari teki Sisulle jo kuudennen maalin. Tämän jälkeen Ahola kuritti vastustajaa tehden minuutin sisällä kaksi maalia, jälkimmäinen oli ylivoimamaali. Syöttöpisteet menivät Timi Murtoselle ja tuplasti Lauri Lehdolle. Sisu johti ottelua jo 8-3. Sisu teki vielä kolme maalia, maalit tekivät Tuomas Rekola, Lauri Lehto ja Topi Mäntylä. Syöttöpisteet menivät Aholalle ja Lehdolle. Vastustaja ei luovuttanut vaan sai vielä erän loppuun maalin Sisun verkkoon. Ottelu päättyi Sisun voittoon 11-4. Sisun maalissa torjui Ilmari Rantakari 24 kertaa. Vastustajan veskari torjui 18 laukausta.

Toiseen otteluun Sisu sai vastaansa Tampereen Tapparan. Ottelu eteni tiukasti kummankin joukkueen halutessa voiton. Sisun Ville Suvitie teki ottelun avausmaalin Valtteri Korjuksen syötöstä. Tappara tasoitti tilanteen saman tien. Ensimmäisen erän puolivälissä Tappara siirtyi johtoon, kunnes Sisun tehokaksikko Ahola ja Lehto tasoittivat tilanteen 2-2. Tappara teki ensimmäisessä erässä vielä yhden maalin, joten tauolle mentiin Tapparan johtaessa 3-2. Sisu sisuuntui toisessa erässä ja eikä antanut periksi. Erän puolivälissä Ahola tasoitti tilanteen Artur Bilanin ja Lauri Lehdon syötöistä. Tappara iski heti takaisin ja otti johtoaseman. Sisun puolustaja Peter Pohjanvirta täräytti kiekon Tapparan maaliin Aholan syötöstä ja Sisu oli taas pelissä mukana. Minuuttia ennen loppusummeria Sisun Vilho Peltotalo ratkaisi ottelun voiton Sisulle. Maalin syötti Lauri Lehto. Hienon työn Sisun maalissa tehnyt Ilmari Rantakari torjui 21 kertaa ja kollega Tapparan maalilla 19 kertaa.