Sisun puheenjohtajan tervehdys

18.1.2019

SISU HOCKEY HÄMEENLINNA RY                                                                         18.1.2019
 

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO 90 vuotta 20.1.2019                        
SISU HOCKEY HÄMEENLINNA RY:N PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS

Suomen Jääkiekkoliitto ry on perustettu 20.1.2019 eli sunnuntaina on liiton 90-vuotisjuhlapäivä.
Suomen ensimmäinen jääkiekko-ottelu on kuitenkin pelattu jo 1899 Helsingin Pohjoisrannassa. Aluksi jääkiekon eli silloin jäähockeyn ottamisesta siipiensä suojaan taisteli kaksi lajiliittoa: Suomen Luistinliitto ja Suomen Palloliitto.

HauSi:sta Sisu Hockey

Sisu Hockey Hämeenlinna ry on hämeenlinnalainen jääkiekon junioriseura, jonka juuret ulottuvat Hauhon ulkojäille. Sisun edeltäjä HauSi eli Hauhon Sisun jääkiekkojaosto aloitti toimintansa yleisseura Hauhon Sisu ry:n jaostona jo 1980-luvulla. Harjoitukset ja ottelut pelattiin Hauholla ulkokaukalossa säiden armoilla. Toiminta oli aktiivista ja kun Hauhon kunta osti jäähalliosakkeen Hämeenlinnasta alkoi toiminta siirtyä sisätiloihin Hämeenlinnaan.

Hauhon Sisu ry:n pyynnöstä jääkiekkojaosto rekisteröityi Sisu Hockey Hämeenlinna ry:ksi 19.11.2014. Perustamiskokouksen kokoonkutsujana ja puheenjohtajana oli Outi Pohjanvirta ja kokouksessa olivat läsnä Erkki Ahtiainen, Juha Lehto, Petri Kanko, Pekka Pohjanvirta ja Ville Sipponen, jotka muodostivat tuolloin HauSi jääkiekkojaoston. Sisu merkittiin Patentti- ja rekisterihallituksen Yhdistysrekisteriin 29.12.2014. Sen jälkeen seura liittyi Suomen Jääkiekkoliiton jäseneksi ja kaikki HauSi:n pelaajat siirrettiin liiton järjestelmässä Sisun pelaajiksi. Myös HauSi:n Nuori Suomi Sinetti siirrettiin Sisu Hockeylle. Tämä kausi on Sisu Hockeyn viides itsenäisenä jääkiekkoseurana.

Sisu Hockeyn tehtävä

Sisu Hockeyn toimintaperiaatteena on ollut alusta asti tarjota laadukasta ja kohtuuhintaista jääkiekkotoimintaa mahdollisimman monelle lapselle ja nuorelle. F- ja G-junioreiden pelaajamaksuja ei ole nostettu kertaakaan seuran historian aikana eli hinta on ollut sama vuodesta 2014. Jääkiekkoseuroissa harvinainen sisaralennus, joukkueiden varainhankinta ja Jääkiekkoliiton tuet ovat tärkeitä monelle perheelle. Toiminnan laadusta pidetään huolta nuorimpien joukkueiden ”tutoroinnilla”, uudet kiekkoperheiden vanhemmat opastetaan toimintaan kädestä pitäen. A-nuorten joukkueesta on otettu nuoria mukaan seuran aktiiviseen toimintaan oman pelaamisen lisäksi. Nuoria on mukana valmentamassa sekä mm. Elomessujen järjestelyissä.

Sisu Hockeyn tulevaisuuden unelma

Seuran ”unelmana” on tarjota eheä pelaajapolku kaiken ikäisille harrastajille: sekä niille, jotka haluavat pelata Jääkiekkoliiton sarjaotteluita että niille, joille riittää mukava jääkiekkoharrastus kerran viikossa. Tämä edellyttää harrastajamäärän tasaista kasvua ja tuo paineita talkoilla hoidetulle seuralle. Toiminnan tehokkuutta ja ammattimaisuutta seuran taustalla pitää kehittää edelleen ja varmistaa sitä kautta jäällä tapahtuva toiminta. Kun seuran tausta-asiat ovat kunnossa niin joukkueissa toimivat aktiivit voivat keskittää energiansa tärkeimpään asiaan eli lasten ja nuorten toimintaan. Jotta pelaajamaksut pystytään pitämään kohtuullisina tarvitaan yhteistyökumppaneita ja paljon talkootyötä eli lasten vanhempien osallistumista.

Jääkiekko on hieno harrastus, Suomen seuratuin ja suosituin urheilulaji, joka sopii kaikille pojille ja tytöille. Liikunnan ilon ja lajitaitojen oppimisen lisäksi joukkuetoiminnassa oppii monia elämässä ja tulevaisuuden työssä tarvittavia taitoja, kuten yhteistyö- ja sosiaalisia taitoja, epäonnistumisen sietämistä ja parhaansa yrittämistä.

Kiitos kaikille Sisu Hockeyn toiminnassa mukana oleville ja tervetuloa uudet harrastajat mukaan Sisu Hockeyn toimintaan!

Outi Pohjanvirta, Sisu Hockey Hämeenlinna ry:n puheenjohtaja