Sisu Hockeyn kiekkokoululla vauhdikkaat pelit

12.1.2019

Sisu Hockeyn Leijona-kiekkokoululla oli lauantaina ottelupäivä yhdessä Valkeakosken Kiekko-Ahmojen Leijona-kiekkokoulun kanssa. Molemmilla seuroilla on otteluissa mukana kaksi peliryhmää. Ottelut olivat jännittäviä ja niissä nähtiin hienoja torjuntoja, syöttöjä ja maaleja.

Ensimmäisissä otteluissa Sisu Valkoinen kohtasi Kiekko-Ahma Sinisen. Ottelun ensimmäisen maalin teki Sisun Joona Sinkkonen. Sisun kaksi seuraavaa maalia taiteili Nemo Saarinen. Sisun maalivahti Matias Haapanen piti pitkään maalinsa puhtaana. Kiekko-Ahma onnistui kahdesti maalinteossa: kiekon Sisun verkkoon laittoivat Konsta Ajelma ja Ilmari Rautio. Sisun Joona Sinkkonen teki Sisun neljännen maalin ja Sisun voiton 5-2 viimeisteli Joona Halttunen.

Sisu Punainen pelasi samaan aikaan Kiekko-Ahma Valkoista vastaan. Aluksi Sisu oli selvästi niskan päällä Valtteri Isokankaan avattua Sisun maalitilin. Roope Riippi pelasi vauhdikkaasti tehden Sisulle toisen ja neljännen maalin. Sisun kolmas maali merkittiin Aapo Vänttiselle. Kiekko-Ahma Valkoinen lämpeni peli edetessä ja nousi pelin edetessä tasoihin 4-4. Kiekko-Ahman maalintekijät olivat Tatu Pylkkänen, Toivo Heikkilä ja kahden maalin mies Akseli Mäkilä. Tiukassa ottelussa maaleja vartioivat Sisun Miikka Kytö ja Ahmojen Rasmus Niskavaara.

Toinen ottelu pelattiin samaa vastustajaa vastaan. Sisu valkoisen avausmaalin teki Nemo Saarinen ja Ahmojen Ilmari Rautio. Pitkään pelattiin todella tasaisesti, kunnes Ahmat nousi johtoon Taavi Saarisen maalilla. Viime hetkille näytti siltä, että Kiekko-Ahma ottaa voitan. Sisun Iiro Paavilainen nousi ratkaisijaksi ja teki Sisun tasoitusmaalin vain 45 s ennen loppusummeria. Ottelu päättyi siis tasan 2-2.

Sisu Punainen –joukkue oli jättänyt jännitykset ensimmäiseen otteluun ja vei selvästi toista kohtaamista. Maalivahti Miikka Kytö päästi ainoastaan yhden Ahmojen maaliin taakseen, sen teki Akseli Mäkilä. Sisu otti voiton tuloksella 6-1, maalintekijöitä olivat Joonatan Vaara, Samuel Vaara, Aapo Vänttinen ja hattutempun tehnyt Roope Riippi.

Sisun kiekkokoulussa harjoitellaan kahdesti viikossa jääkiekon perustaitoja hyvällä ja rennolla fiiliksellä. Pelaajien luistelu- ja lajitaidot ovat kehittyneet syksystä todella paljon, kertoo valmentaja Jesse Häkämies. Nuorin pelaaja tänään oli kolmevuotias ja vanhin 7-vuotias, pelaajia ryhmitellään harjoituksissa ja peleissä taitojen mukaan, joten ikä- ja taitoerot eivät haittaa. Kiekkokoulun voi aloittaa kesken kauden; yleensä mukaan tulee pelaajia vielä maaliskuussakin, Häkämies kertoo.

Tulokset:

Sisu Valk - Kiekko-Ahma Sin 5-2 / Sisu Pun - Kiekko-Ahma Valk 4-4
Sisu Valk - Kiekko-Ahma Sin 2-2 / Sisu Pun - Kiekko-Ahma  Valk 6-1