Sisu 08 otti kaksi kotivoittoa lauantaina Hakiolla

19.11.2018

Sisu 08 -joukkue järjesti ensimmäiset E2-sarjan kotiottelut lauantaina Hakiolla. Joukkueen alku sarjassa on sujunut mainiosti ja hyvä vire jatkui kotikaukalossa.

Neljän joukkueen turnaukseen osallistuivat naapuriseuran HPK Sininen, Kiekko-Ahma Valkeakoskelta ja LeKi Lempäälästä. Ensimmäisessä ottelussa Sisu kohtasi Kiekko-Ahman. Ottelun ensimmäinen erä oli erittäin tasaväkinen ja ottelun toimitsijoilel helppo: erässä annettiin yksi jäähy. Lukemat erätauolla 0-0. Parin minuutin erätauon jälkeen molemmat joukkueet olivat karistaneet alkujännityksen pois ja peli lähti reippaasti liikkeelle. Ottelun avausmaalin teki Ilmari Rantakari ajassa 24:59. Muutaman minuutin päästä Kiekko-Ahma tasoitti 1-1. Heti perään Ahma teki toisen maalin ja otti johtopaikan. Alle minuutin päästä Sisun Jimi Härkönen tasoitti lukemat 2-2. Härkönen siirsi puolen minuutin sisään Sisun johtoon Elmeri Päivän syötöstä. Ja heti perään Ahmat tasoitti tilanteen 3-3. Muutaman minuutin päästä Jimi Härkönen viimeisteli hattutemppunsa Lauri Lehdon syötöstä ja  Sisu siirtyi johtoon 4-3. Ajassa 38:14 Ahman pelaaja sai estämisestä 1 minuutin jäähyn. Sisu hyödynsi ylivoiman, Santeri Ahola heilautti vastustajan verkkoa, syöttäjänä jälleen Lauri Lehto. Ottelun loppulukemiksi jäi Sisun voitto 5-3. Sisun maalivahti Jimi Mantere onnistui erinomaisesti; hän torjui ottelussa 30 kertaa, Ahmojen maalivahdit torjuivat yhteensä 13 kertaa.

Sisu sai vastaansa toisessa ottelussa LeKi:n Lempäälästä. Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana muutaman kerran ja molemmat ovat päässeet nauttimaan voitosta. LeKi teki ottelun avausmaalin ajassa 5:35. Sisun Jimi Härkönen avasi maalihanansa parin minuutin päästä ja tasoitti ottelun. Siitä alkoi Härkösen maalikimara, hän teki Sisulle tuplahattutempun eli kuusi maalia. Maalinteossa onnistui myös Sisun Vili Sievänen ja syöttäjänä Lauri Lehto. Sisu hoiti voiton kotiin lukemin 7-3. Torjunnat Sisun Jimi Mantere 20 torjuntaa ja LeKi 11 torjuntaa.

Toisessa kaukalossa HPK Sininen kohtasi samat vastustajat. Kiekko-Ahma otti HPK:sta selkeän voiton lukemin 8-0. Toisessa ottelussa HPK pisti kampoihin LeKille voittaen ottelun lukemin 4-3.

Sisu 08 on pelannut sarjassaan 8 ottelua, joista voittanut 5 ottelua, hävinnyt 2 ottelua ja pelannut yhden tasapelin. Sarja jatkuu 1.12.2018 Hakiolla.