Sisu 07 huikeaan voittoon kotiturnauksessaan

30.3.2019

Sisun E1 -joukkue voitti turnauksessaan sekä alkusarjan että finaalin. Finaalissa kaatui Espoon Kiekkoseura. Turnaukseen osallistui kotijoukkueen lisäksi viisi joukkuetta: EKS Espoosta, FoPS Forssasta, HJK Helsingistä, SoPa Somerolta ja TarU Tarvasjoelta. FoPS:ia lukuunottamatta Sisu ei ole koskaan pelannut turnauksen joukkueita vastaan. EKS ja HJK pelaavat Etelän alueen sarjoissa, FoPS, SoPa ja TarU Länsirannikon sarjoissa.

Turnaussääntöjen mukaan pienestä rangaistuksesta seurasi vastustajajoukkueelle rangaistuslaukaus. Sääntö vaikutti erittäin myönteisesti otteluihin: pelaajat välttivät loppuun asti rikkeitä, jotta vastustaja ei saisi rangaistuslaukausta. Rangaistuslaukauksia tuomitaan E:n peleissä niin harvoin, että oli hyödyllistä päästä harjoittelemaan niitä tositilanteessa.

Sisu sai ensimmäisessä ottelussaan vastaan TarU:n. Sisun Jaanos Paajanen avasi maalitilinsä heti ensi minuuteilla tehden rankkarimaalin. Ottelu eteni melko tasaisesti, kunnes Sisu pääsi ottelussa niskan päälle. Jimi Härkönen teki Sisun toisen maalin ja Leevi Huuskonen Tuukka Koivumäen syötöstä Sisun kolmannen maalin. Sisu voitti ottelun 3-1.

Toinen ottelu oli Sisulle vaikea. SoPa painosti ja teki avausmaalin. Santeri Ahola tasoitti tilanteen Härkösen ja Rasmus Narsakan syötöistä. Sopa jatkoi vahvaa peliä ja teki kaksi maalia, joista toinen oli rankkarimaali. Tilanteessa 1-3 Sisu aloitti vahvan nousun ja ylsi lopulta tasapeliin 3-3. Sisun maalit teki Jaanos Paajanen, toisen syöttäjänä oli Leevi Huuskonen.

Sisun kolmas ottelu alkoi vauhdilla; ajassa 1:00 Tuukka Koivumäki teki avausmaalin Sisulle. Ottelu jatku tasaisena vääntönä kunnes Koivumäki syötti Huuskoselle, joka viimeisteli Sisun toisen maalin. Ottelun loppupuolella espoolaiset saivat avausmaalinsa tehtyä ja aloittivat voimakkaan painostuksen Sisun maalilla. Ottelun viimeisellä minuutilla EKS sai rangaistuslaukauksen, jonka Sisun maalivahti Ilmari Rantakari hienosti torjui. Ottelun voitto lukemin 2-1 tiesi Sisulle alkusarjan voittoa ja finaaliottelupaikkaa.

Kultapeliin Sisu sai vastaansa jo toisen kerran Espoon Kiekkoseuran. Ottelusta odotettiin yhtä tiukkaa ja tasaista vääntöä kuin edellisestäkin, mutta toisin kävi. Sisun valmentajat Thomas Narsakka ja Mikko Härkönen olivat evästäneet joukkueensa sellaiseen lentoon, ettei espoolaisista ollut Sisulle vastusta. Joukkueen maalitaituri Jaanos Paajanen teki avausmaalin jo minuutin pelin jälkeen. Santeri Ahola viimeisteli toisen maalin Jimi Härkösen syötöstä. Ajassa 8:20 Sisu johti jo 3-0 Tuukka Koivumäen maalilla. Koivumäki otti kiinnipitämisestä rangaistuksen ja vastustaja pisti rankkarin sisään. Kaksikko Paajanen- Ahola iski Sisun neljännen maalin ja ottelun viimeisellä minuutilla Tuomas Rekola toimitti kiekon vastustajan verkkoon, syöttäjinä tällä kertaa Härkönen ja Huuskonen. Finaalin voitto Sisulle 5-1! Hopeaa otti siis Espoon Kiekkoseura ja pronssia Helsingin Jääkiekkoklubi HJK.

Sisun ”sisukkaimpana” pelaajana palkittiin maalivahti Ilmari Rantakari. Finaaliottelun jälkeen jaettiin myös Sisu 07:n päättäjäispalkinnot. Koko kauden pistepörssin voittajan pokaalin sai Jaanos Paajanen, arvokkaimpana pelaajana palkittiin Tuukka Koivumäki, Kunnioita Peliä -diplomin sai Tuomas Rekola ja tsempparipokaalin sai Peter Pohjanvirta. Sisu Hockey palkitsi Sisu 07 vastuuvalmentaja Thomas Narsakan vuoden valmentaja -palkinnolla.